Dodatni termini Delavnice za pisanje zaključnih del, poleg Ljubljane tudi v Kranju in Novi Gorici

Zaradi izrednega zanimanja s strani študentov bomo organizirali "Delavnico za pisanje zaključnih del z individualnim svetovanjem" tudi v Kranju in Novi Gorici, odpiramo pa še dodatni termin v Ljubljani. Za izvedbo prvih dveh je edini pogoj dovolj prijavljenih študentov. Začetek bo ob 11h, trajanje pa predvidoma 2 uri, z možnostjo skrajšanja ali podaljšanja v skladu s številom in kompleksnostjo vprašanj udeležencev, in sicer:

  • v Kranju, 23. 08. 2019, z možnostjo prijave do četrtka 22. 08. 2019 do 16. ure
  • v Novi Gorici, 26. 08. 2019, z možnostjo prijave do petka 23. 08. 2019 do 13. ure
  • v Ljubljani, 29. 08. 2019, do zapolnitve prijav

 

Delavnica ima poudarek na praktičnih vidikih, s pregledom tehničnih navodil in izpostavljanjem pogostejših napak, študente pa pozivamo, da prinesejo tudi lastne primere

Prijava na delavnico je obvezna, saj so skupine manjše, zato da spodbujamo diskusijo in vprašanja udeležencev, saj delavnice prirejamo z mislimi na študente, ki pišejo oz. ravno končujejo zaključne naloge, čeprav se lahko prijavijo vsi, ki študirajo na Novi univerzi. 

Prijave zbiramo na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  

Vljudno vabljeni!

Dodaten termin delavnice za pisanje zaključnih del - 22.8. 2019

Zaradi velikega interesa razpisujemo dodaten termin "Delavnice za pisanje zaključnih del z individualnim svetovanjem" dne 22. avgusta v knjižnici. Delavnica bo imela poudarek na praktičnih vidikih, s pregledom tehničnih navodil in izpostavljanjem pogostejših napak, študente pa pozivamo, da prinesejo tudi lastne primere

Prijava na delavnico je obvezna, saj bodo skupine manjše, samo do 6 oseb. To bo, upamo, spodbudilo diskusijo in vprašanja udeležencev, saj delavnice prirejamo z mislimi na študente, ki pišejo oz. ravno končujejo zaključne naloge, čeprav se lahko prijavite vsi, ki študirate na Novi univerzi. 

Začetek bo ob 11h, trajanje pa predvidoma 2 uri, z možnostjo skrajšanja ali podaljšanja v skladu s številom in kompleksnostjo vprašanj udeležencev. Potekala bo v prostorih Knjižnice Nove univerze na Mestnem trgu 23 v Ljubljani. Prijave so mogoče do zapolnitve mest na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  

Vljudno vabljeni!

Predstavitveni video Nove univerze

 

Delavnice za pisanje zaključnih del 13., 20. in 27. avgusta 2019

Tri zaporedne torke v avgustu, 13., 20. in 27., bo v knjižnici potekala "Delavnica za pisanje zaključnih del z individualnim svetovanjem". Delavnica bo imela poudarek na praktičnih vidikih, s pregledom tehničnih navodil in izpostavljanjem pogostejših napak, študente pa pozivamo, da prinesejo tudi lastne primere

Prijava na delavnico je obvezna, saj bodo skupine manjše, samo do 6 oseb. To bo, upamo, spodbudilo diskusijo in vprašanja udeležencev, saj delavnice prirejamo z mislimi na študente, ki pišejo oz. ravno končujejo zaključne naloge, čeprav se lahko prijavite vsi, ki študirate na Novi univerzi. 

Začetek bo ob 11h, trajanje pa predvidoma 2 uri, z možnostjo skrajšanja ali podaljšanja v skladu s številom in kompleksnostjo vprašanj udeležencev. Potekala bo v prostorih Knjižnice Nove univerze na Mestnem trgu 23 v Ljubljani. Prijave so mogoče do zapolnitve mest na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  

Vljudno vabljeni!

Vabilo na javno predavanje dr. Mateja Avblja

Spoštovani,

skladno z Merili za izvolitev v nazive visokošolskih učiteljev, znanstvenih delavcev, visokošolskih sodelavcev in raziskovalnih sodelavcev na Novi univerzi bo imel dr. Matej Avbelj pred imenovanjem v naziv redni profesor za predmetno področje »Evropsko pravo« javno predavanje z naslovom: »Integralna teorija prihodnosti Evropske unije«

Predavanje bo v četrtek, 11. 7. 2019, ob 12. uri na Evropski pravni fakulteti, Mestni trg 23, 1000 Ljubljana (avla Ivana Hribarja).

Vljudno vabljeni!

Akademski forum Nove univerze in Katedrale svobode

V četrtek, 20. 6. 2019, je v luči prihajajočega državnega praznika, s katerim obeležujemo rojstvo Slovenske samostojne države, na Novi univerzi potekal Akademski forum, ki smo ga tokrat pripravili v sodelovanju s Katedralo svobode. Foruma so se udeležili dr. Peter Jambrek, dr. Dimitrij Rupel, dr. Janko Kos, ddr. Igor Grdina in dr. Ines Vodopivec. Razpravo je moderiral dr. Matej Avbelj.

Zadnji v letošnjem sklopu Akademskih forumov je bil namenjen razpravi o temeljnem, konstruktivnem elementu vsake države, kot ga razumemo skozi pojma »narod« in »ljudstvo«.

V duhu uvodnega epigrafa, ki se glasi »Ni važno, kaj drugi počnejo z nami, važno je, kaj Slovenci počnemo s sabo«, so zbrani govorci poskušali osvetliti temeljna vprašanja o tistem, kar definira Slovenski narod oz. ljudstvo in o njegovi umeščenosti v mednarodni (evropski) prostor skozi preteklost in danes.

Pričujoči dogodek je služil tudi razpravi o uvedbi in pomenu študijskega programa Slovenski študiji Fakultete za slovenske in mednarodne študije Nove univerze, ki je edinstven tako v narodnem kot tudi v mednarodnem smislu, a vendar neupravičeno ostaja prezrt s strani države. Dekanja fakultete, doc. dr. Ines Vodopivec, je ob tem opozorila na vidno pešanje zgodovinskega spomina in kritične zavesti o slovenski državnosti.

Razpravo je dr. Matej Avbelj zaključil z mislijo, da je v vsakem narodu nekaj, kar je izjemno lepega, nekaj, kar nas povezuje, obenem pa je v vsakem narodu tudi nekaj izključujočega, nekaj, kar nas napravlja tudi nevarnega do drugih, izziv vsake civilizirane družbe pa je v tem, da najde sorazmerje med to temno in svetlo platjo.

Resized 24

V ponedeljek in torek knjižnica zaprta

V ponedeljek in torek, 24. in 25. 6. 2019, bo Univerzitetna knjižnica Nove univerze zaprta.

Želimo vam prijeten Dan državnosti. 

Rezultat iskanja slik za slovenska zastava

Slika: Vlada RS

Poletni delovni čas

Od 8. 7. 2019 pa do vključno 16. 8. 2019 bo v veljavi poletni urnik dela. Referat in knjižnica v Ljubljani bosta odprta vsak delavnik med 8.30 in 15.30.

Tudi študentom želimo lepo poletje!

UKNU sodeluje v raziskavi

Univerzitetna knjižnica Nove univerze sodeluje v raziskavi o knjižničnih informacijskih storitvah Univerze v Buffalu, ZDA.

V petek, 14. 6. 2019, je UKNU obiskala izr. prof. dr. Amy VanScoy iz Oddelka za informacijsko znanost Univerze v Buffalu ter se v sodelovanju z Barbaro Kavčič iz informacijsko-dokumentacijskega centra za dediščino (INDOK center) pri Ministrstvu za kulturo pogovarjala z doc. dr. Ines Vodopivec o informacijskih zahtevah ter komunikacijskih tehnikah in veščinah, ki so nujne za optimalno delovanje bibliotekarjev v referenčnih službah.

Raziskava je del širše raziskave, ki zajema poleg ZDA še druge države. V Sloveniji pa sodelujejo knjižnice in bibliotekarji iz različnih tipov knjižnic.

Izr. prof. dr. Amy VanScoy se zahvaljujemo za obisk in dragocen pogovor.