Nova univerza Bomo Prusi ali Rusi? avtor: Dimitrij Rupel.. Product #: BUK00056 based on 0 reviews Regular price: $13.70 $13.70

Bomo Prusi ali Rusi?

avtor: Dimitrij Rupel

Cena: 15,00€

Opis

»Gre za izjemno zanimivo delo, ki je rezultat dolgotrajnih raziskav in razmislekov. Je nekako večplastno: prisotni so teoretični razmisleki o razvoju mednarodne skupnosti od Vestfalskega kongresa (1648) do sedanjega obdobja, ko se konstituira multipolarni svetovni red. Tekst s teoretičnimi ambicijami in o vlogi slovenskih elit. Posebej zanimivo je avtorjevo raazglabljanje o geopolitičnih vidikih položaja Slovencev po prvi in drugi svetovni vojni. Hkrati pa je zlasti analiza novejših dogajanj prepletena tudi z osebno vlogo in razmisleki prof. Dr. Rupla, ki je v raznih vlogah osebno deloval pri koncipiranju in uresničevanju slovenske zunanje politike.« (iz recenzije prof. dr. Ernesta Petriča)

"Monografija Geopolitični Vidiki Slovenske Osamosvojitve in Državnosti je izredno zanimiva knjiga, v kateri bralec naleti na edinstvena spoznanja, vezana na geopolitično realnost ter na prisotnost slovenskega nacionalnega interesa v mednarodnem prostoru. Več kot četrt stoletja po osamosvojitvi skuša avtor z določeno distanco, a hkrati tudi z neposrednim osebnim pogledom, ki ga od nekdaj zaznamuje, obrazložiti in umestiti številne zgodovinske trenutke v širši geo-politični kontekst. Dr. Dimitrij Rupel pripomore k jasnejšemu razumevanju kompleksnosti in zapletenosti zgodovinskih trenutkov, katerih pomembnosti se splošna slovenska javnost malokdaj zaveda. Umeščanje (geo)političnih dogodkov v širši kulturni, zgodovinski in filozofski kontekst je redkost v slovenskem prostoru, ki kaže na razgledanost in odprtost avtorja pri spremljanju tako lokalnih kot mednarodnih dogajanj." (iz recenzije doc. dr. Larisa Gaiserja, doktorja geopolitike in geopolitične ekonomije)

Poglejte si kazalo in povzetek.

 


Podrobnosti

O knjigi
Založnik Fakulteta za slovenske in mednarodne študije
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-94475-0-5
Število strani 185
Vezava Mehka vezava
Jezik slovenski

Podobni izdelki.


Mnenja (0)

Za ta izdelek še nihče ni podal mnenja.
Napišite mnenje
SlaboOdlično

Nakupovalna košarica